Παροχές

Για τους γονείς

⇨ Συμμετοχή στη δράση Συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».
⇨ Καθημερινή γραπτή ενημέρωση των παιδαγωγών του τμήματος, στο τετράδιο επικοινωνίας.
⇨ Σχολή Γονέων – συντονισμός θεματικών συζητήσεων από ψυχολόγο.
⇨ Ατομική συμβουλευτική στήριξη γονέων – ψυχολόγου, εντός σχολείου.
⇨ Ατομικές & ομαδικές συναντήσεις γονέων – παιδαγωγών.
⇨ Ανοιχτές θεματικές διαλέξεις από εξειδικευμένους εισηγητές.
⇨ Ετήσια παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος.
⇨ Παρουσίαση Σχεδίου εργασίας.
⇨ Δημοσιεύσεις δράσεων και άρθρων στον διαδικτυακό ιστότοπο/facebook του σχολείου μας.

Η εφημερίδα μας

⇨ Το «Φιλαράκι» είναι η εφημερίδα της «Γελαστής Πολιτείας».
⇨ Εκδίδεται πάρα πολλά χρόνια και κυκλοφορεί ηλεκτρονικά κάθε δίμηνο, μόνο για τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας.
⇨ Αποτελεί ένα πολύ επιτυχημένο τρόπο προβολής παιδαγωγικής δράσης των παιδιών, σε όλα τα τμήματα. 
⇨ Προβάλλει το παιδαγωγικό έργο του σχολείου μας, σε κάθε τεύχος.
⇨ Διευκολύνει την πλήρη ενημέρωση & κάλυψη ερωτημάτων των γονέων. 
⇨ Όλοι μαζί, παιδαγωγοί, εξωσχολικοί συνεργάτες και διεύθυνση συνεργαζόμαστε για να σας προσφέρουμε μια εφημερίδα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε συνεντεύξεις των παιδιών σας, ενημερωτικά άρθρα, να μάθετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κάθε τάξης, τις συνολικές δραστηριότητες και πολλά άλλα, χρήσιμα και πρακτικά!

Παρακολούθηση υγείας

⇨ Η υγεία και η υγιεινή των παιδιών αποτελεί βασικό μας μέλημα.
⇨ Ο παιδίατρος μας, κος Γιώργος Γλυνός επισκέπτεται το χώρο μας και εξετάζει προληπτικά τους μικρούς μας μαθητές σε μηνιαία βάση, αλλά και όποτε παραστεί ανάγκη μας καθοδηγεί και μας στηρίζει με την παιδιατρική συμβουλευτική του.
⇨ Πραγματοποιείται ετήσια ΔΩΡΕΑΝ προληπτική λογοθεραπευτική και εργοθεραπευτική παρακολούθηση, από ειδικούς θεραπευτές, ιδιωτικού κέντρου.
⇨ Πραγματοποιείται ετήσια ΔΩΡΕΑΝ προληπτική παιδοδοντιατρική εξέταση.

Πρόγραμμα διατροφής

⇨ Στο σχολείο μας, στη «ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» το πρόγραμμα είναι βασισμένο στη Μεσογειακή Διατροφή, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο ισορροπημένη διατροφή παγκοσμίως. Τα παιδιά λαμβάνουν πλούσια θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη τους. Και επειδή οι πρώτες ύλες παίζουν σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, φροντίζουμε και επιλέγουμε τις πιο αγνές σε κάθε μας γεύμα.
⇨ Τα γεύματα που προσφέρουμε στα παιδιά είναι: Πρωινό, μεσημεριανό & απογευματινό.
⇨ Το φαγητό μας μαγειρεύεται καθημερινά στην κουζίνα του σχολείου - Προϊόντα φρέσκα και αυστηρά επιλεγμένα - Μενού διαμορφωμένο σύμφωνα με διαιτολόγιο παιδιάτρου και διατροφολόγου.
⇨ Στην περίπτωση που το παιδί σας έχει κάποια διατροφική αλλεργία, είναι καλό να ενημερώσετε τη διεύθυνση ώστε το διατροφικό πρόγραμμά του να διαμορφωθεί καταλλήλως.

Μεταφορά με σχολικό λεωφορείο

⇨ Η «ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης των παιδιών, από το σχολείο ή το σπίτι τους, με ασφάλεια και υπευθυνότητα.
⇨ Σεβόμαστε το απαιτητικό εργασιακό καθημερινό πρόγραμμα των γονέων και δίνουμε ευέλικτες χρονικές λύσεις, για τη πρωινή και μεσημεριανή μετακίνηση των παιδιών.
⇨ Τα δρομολόγια του σχολικού λεωφορείου πραγματοποιούνται με συνέπεια και ασφάλεια από πολύ έμπειρο οδηγό. Τη μετακίνηση των παιδιών συνοδεύουν έμπειροι παιδαγωγοί.
⇨ Προσαρμόζουμε τα δρομολόγια με γνώμονα την όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια της μεταφοράς για κάθε μαθητή.
⇨ Οι περιοχές που καλύπτουμε είναι: Χολαργός, Πολύγωνο, Παπάγου, Κατεχάκη κ.ά.