Η φιλοσοφία μας

Δημιουργήσαμε τη «ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» με στόχο να συμβάλλουμε από την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, αυτήν της προσχολικής ηλικίας στη διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών, πώς να σέβονται το περιβάλλον και να λαμβάνουν πολλαπλά ερεθίσματα και γνώσεις.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ανθρώπους υπεύθυνους και ολοκληρωμένους για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο. Με σεβασμό στη μοναδικότητα κάθε παιδιού, θέλουμε να έχουμε μαζί μας ευτυχισμένα παιδιά που θα αγαπούν τη γνώση!

Πιστεύουμε ότι από την γέννηση του παιδιού σας μέχρι τα 6 του χρόνια, είναι η πιο καθοριστική περίοδος για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.
Γι' αυτό, πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια, θέτουμε τις βάσεις για τη σωστή ανάπτυξή της. Παράλληλα, θέτουμε τα θεμέλια για την ομαλή μετάβαση του παιδιού στην πρωτοβάθμια, στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Η «Γελαστή Πολιτεία» έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον να παρακινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και με γνώμονα το παιχνίδι να δημιουργεί κίνητρα και προϋποθέσεις μάθησης.

Αυτό που μας διακρίνει είναι η αφοσίωση στη φροντίδα των παιδιών μας, μέσα από μία οικογενειακή ατμόσφαιρα. Επίσης φροντίζουμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των παιδιών για τον κόσμο γύρω μας, το περιβάλλον, τη μουσική, τον αθλητισμό και την παράδοση μέσω του παιχνιδιού και κυρίως μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Έμφαση δίνεται στην προσωπική εξέλιξη και στις
ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού μας στην κοινωνικοποίηση και την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Οι γονείς έχουν ενεργό ρόλο. Ενημερώνονται για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδιών και τις επιδόσεις τους, ατομικά από τις υπεύθυνες παιδαγωγούς των τμημάτων, κάθε τρίμηνο. Παρακολουθούν εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του σχολείου και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Ομάδες Γονέων που συντονίζονται από εξειδικευμένους Συμβούλους- συνεργάτες μας.

Η «Γελαστή Πολιτεία» είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Προσχολικής αγωγής. Το σχολείο μας, η «ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όπου τα παιδιά μαθαίνουν και εξελίσσονται μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον.

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και να συνδυάσουμε τα ζητούμενά σας, με τη φιλοσοφία του σχολείου μας.